07:40 01.10.2018

У Страсбурзі відкриється чергова пленарна сесія Європарламенту

2 хв читати
У Страсбурзі відкриється чергова пленарна сесія Європарламенту

Пленарна сесія Європейського парламенту, яка відбудеться 1-4 жовтня, відкриється в понеділок у Страсбурзі.

Серед найважливіших питань порядку представник прес-служби ЄП Ніл Корлет, знайомлячи журналістів з програмою сесії, виділив дебати щодо правової держави в Румунії в зв'язку з останніми реформами в сфері правосуддя в цій країні.

"Мова про юридичні реформи і їхній вплив на поділ влади. Ви знаєте, що протягом літа в Румунії відбувались маніфестації протесту. Ми уважно відстежуємо ситуацію на місцях", - сказав європейський чиновник.

Він зазначив, що дискусія розпочнеться в середу за участю румунського прем'єр-міністра Віорики Денчіле. Голосування з відповідної резолюції заплановано на листопад.

У той же день депутати Європарламенту обговорять майбутнє Європейського союзу з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом. Він буде десятим з керівників країн ЄС, які брали участь у подібних дебатах. Такі дискусії відбуваються без прийняття резолюцій.

У вівторок відкриються дебати з пріоритетів саміту ЄС 18 жовтня в Брюсселі. Як очікується, основну увагу буде приділено Brexit, міграції та внутрішньої безпеки ЄС.

До числа головних питань цієї сесії в Європарламенті також відносять законодавство щодо скорочення виділення CO2 новими автомобілями і збільшення на ринку числа автомашин з нульовою або низькою емісією CO2. Обговорення відбудеться у вівторок, а на середу призначено прийняття резолюції.

Ще одне питання, якому в Європарламенті приділяють підвищену увагу, - це оновлення правил, які стосуються аудіовізуальних ЗМІ. Йдеться про додатковий захист дітей від небажаного контенту (спонукання до насильства, ненависті, тероризму), про більш суворі вимоги до реклами в програмах для дітей та про забезпечення в каталогах онлайн-платформ 30% європейських програм. Голосування з цього питання відбудеться у вівторок.

На середу заплановане обговорення, а на четвер - голосування з питання про боротьбу проти організованої злочинності за допомогою прискореної процедури заморожування і конфіскації активів кримінального походження.

У міжнародному розділі порядку числяться виступ перед депутатами президента Чорногорії Міло Джукановича, голосування за анулювання 70 млн євро допомоги щодо вступу в ЄС Туреччини через недотримання вимог щодо поліпшення стану правової держави, обговорення рішення адміністрації США щодо припинення американського фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт, прийняття резолюції стосовно ролі ЄС у врегулюванні конфлікту в Ємені.

Європейський парламент розгляне на пленарній сесії ще низку питань економічного, соціального і юридичного характеру.

У четвер відбудуться дебати і будуть прийняті резолюції про становище демократії і прав людини в світі. Цього разу мова піде про погіршення стану свободи ЗМІ в Білорусі, зокрема, щодо положення новинного інтернет-порталу "Хартія'97", про ситуацію правозахисника з ОАЕ Ахмеда Мансура і про масові арешти в Синьцзян-Уйгурському автономному районі уйгурів і казахів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА