07:29 28.09.2018

Катери "Island" надзвичайно ефективні в умілих руках

1 хв читати
Катери "Island" надзвичайно ефективні в умілих руках

Під час церемонії передачі двох катерів "Island" на базі Берегової охорони США "Балтимор" віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер відзначив високу ефективність морських катерів "Island", повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

"Я впевнений, що ці катери також чудово служитимуть у руках ВМС України. В руках кваліфікованих моряків, таких як берегові охоронці США та українські ВМС, катери класу "Island" довели, що вони є різноплановими та ефективними одиницями техніки. Їх команди гарно себе показали у перешкоджанні контрабанді, реагуванні на надзвичайні ситуації, проведенні оборонних операцій та порятунку людей в морях"- розповів М. Макалістер.

М.Макалістер зазначив, що протягом останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles (EDA). "Програма забезпечує взаємовигідне співробітництво з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довгострокове міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку", - зазначив він.

"Мені трохи сумно дивитись як ці кораблі покидають нашу службу, але ми пишаємося, що вони продовжують бути важливим інструментом світової морської безпеки. Ми з нетерпінням чекаємо початку процесу передачі і роботу з нашими українськими партнерами для того, щоб доставити ці чудові катери, які так добре послужили Сполученим Штатам", - сказав віце-адмірал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА