17:04 27.09.2018

Унаслідок отруєння водою в Макіївці госпіталізовано 87 осіб, зокрема чотирьох дітей

2 хв читати
Унаслідок отруєння водою в Макіївці госпіталізовано 87 осіб, зокрема чотирьох дітей

Унаслідок масового отруєння жителів м. Макіївки Донецької області на не підконтрольній українському уряду території питною водою госпіталізовано 87 осіб, зокрема чотирьох дітей, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський.

"Щодо отруєння місцевих жителів водою в Макіївці. Отже, на сьогодні нам вдалося дізнатися, що сумарно до лікарень Макіївки й Донецька (до інфекційних відділень) госпіталізовано загалом 87 осіб (з них четверо дітей), це те, про що нам вдалося дізнатися", - написав П.Лисянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, "інформацію дуже сильно блокують представники окупаційних адміністрацій", проте з повідомлень, що надходять, випливає, що стан госпіталізованих - середньої тяжкості.

"Я впевнений, що кількість тих, хто звернувся, набагато більша, але отримати інформацію вже практично неможливо. Окупаційні адміністрації свідомо занижують кількість людей, котрі звернулися, і госпіталізованих", - зазначає П.Лисянський.

Уранці в четвер П.Лисянський повідомляв про щонайменше 39 постраждалих жителів Макіївки внаслідок отруєння питною водою, зокрема про двох дітей. Частину постраждалих госпіталізували за місцем проживання, частина потрапила до лікарень сусіднього Донецька. "Вчора до міської лікарні м. Макіївки масово почали надходити звернення щодо поганого самопочуття з такими симптомами: біль у районі живота, блювота, озноб, підвищення температури, у важких випадках - виражена інтоксикація і зневоднення", - йдеться в повідомленні.

За його словами, причина цього - в поламці або збої системи дезінфекції води в Макіївці, причому про це було відомо КП "Вода Донбасу", яке напередодні поширило рекомендацію перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хвилин. П.Лисянський зазначив, що місцеві жителі продовжують скаржитися на специфічний запах води.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА