15:46 27.09.2018

Суд Одеси заарештував без права застави одного з трьох підозрюваних у замаху на активіста Михайлика

2 хв читати
Суд Одеси заарештував без права застави одного з трьох підозрюваних у замаху на активіста Михайлика

Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави підозрюваним у замаху на вбивство громадського діяча Олега Михайлика трьом громадянам Грузії, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на інтернет-порталі "Судова влада України".

"Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав стосовно трьох уродженців Грузії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів без права внесення застави", - йдеться в оприлюдненому в четвер удень повідомленні.

Раніше про те, що одному з підозрюваних у замаху на вбивство активіста - громадянину Грузії Торніке Герасіну, який начебто частково паралізований (за іншими даними, у нього паралізована лише рука), було обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 60 днів, повідомляло місцеве інтернет-видання "Думская". Після рішення суду підозрюваного відправили до слідчого ізолятора без можливості вийти на волю під заставу. Бійці спецпідрозділу підрозділу КОРД відтіснили від підозрюваного його сестру, після чого чоловіка відвезли.

Згідно з інформацією, поширеною деякими українськими ЗМІ, двома іншими підозрюваними є також громадяни Грузії: Лаши Герасін, який доводиться братом Т.Герасіну, який також є підозрюваним в іншому злочині (крадіжка з проникненням), а також Манучар Варшанидзе, в якого під час обшуку вилучили зброю, з якої могли стріляти в О.Михайлика.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня невідомі вчинили напад на одеського громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" О.Михайлика. Потерпілого з вогнепальними пораненнями госпіталізували до Єврейської лікарні Одеси.

Пізніше О.Михайлик опритомнів, лікарі дозволили йому підводитися з ліжка й потроху пересуватися, однак він усе ще перебуває в реанімаційному відділенні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство).

24 вересня начальник Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитро Головін повідомив, що слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста О.Михайлика в Одесі, а знаряддя злочину поки що не встановлено.

25 вересня правоохоронці затримали трьох осіб, яких підозрюють у замаху на О.Михайлика. Правоохоронці встановили, що чоловіки віком 33, 35 і 41 рік тривалий час проживають на території України на підставі тимчасових довідок на проживання.

Слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем їх проживання, і в одного з затриманих вилучено вогнепальну зброю. Поліція не називає імен затриманих.

Наразі правоохоронці працюють над встановленням особи замовника злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА