16:55 26.09.2018

Адвокат Вишинського заявляє про "неналежні умови" перебування його підзахисного в СІЗО

2 хв читати
Адвокат Вишинського заявляє про "неналежні умови" перебування його підзахисного в СІЗО

Адвокат керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського Андрій Доманський стверджує, що його підзахисний утримується в неналежних умовах у Херсонському слідчому ізоляторі й не отримує необхідної медичної допомоги та обстеження.

"У нас є припущення, що сьогодні Кирила не доставили (на судове засідання - ІФ), щоб він не постав у застудженому вигляді перед пресою та представниками ОБСЄ ... Крім того, з моменту засідання щодо продовження термінів тримання під вартою належної медичної допомоги й повного обстеження не було ... лише пару разів навідалася лікар і виміряла тиск", - написав А.Доманський на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його даними, в камерах і кімнатах для слідчих дій у Херсонському СІЗО з вікон знято стекла, хоча "начебто адміністрація обіцяє найближчим часом установити стекла".

У зв'язку з цією ситуацією адвокат обурений відсутністю реакції на такі умови тримання з боку уповноваженого з прав людини Верховної Ради Людмили Денісової.

"У цивілізованих країнах таке утримання вважають "тортурами", оскільки все, як у карцері... у зв'язку з цим звертаюся до правозахисників!" - написав А.Доманський.

Зокрема, він просить правозахисника, адвоката Андрія Мамалигу відреагувати на умови тримання в Херсонському СІЗО "з метою припинення порушення прав людини на належні людські умови тримання затриманих".

Як повідомлялося, в середу, 26 вересня, Апеляційний суд Херсонської області переніс на 2 жовтня розгляд скарги захисту К.Вишинського на продовження йому терміну тримання під вартою до 4 листопада. За словами адвоката А.Доманського, він не знає причини, через яку його клієнта не доправили до суду. "Зараз намагаюся потрапити до нього в СІЗО, щоб дізнатися, чи не пов'язано це з погіршенням стану здоров'я", - сказав він.

Українські правоохоронці затримали К.Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишинському повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів: "Підозрюваному в державній зраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) КК України".

За її словами, під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі FN Browning M1906.

Херсонський суд уже кілька разів продовжував йому термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА