14:38 26.09.2018

Terrafugia почне приймати замовлення на літаючий автомобіль у жовтні

2 хв читати
Terrafugia почне приймати замовлення на літаючий автомобіль у жовтні

Збір попередніх замовлень на перший у світі літаючий автомобіль від американської компанії Terrafugia, що належить китайському автоконцерну Geely, розпочнеться в жовтні цього року.

Машина є гібридним бензиново-електричним літальним апаратом, повідомив головний виконавчий директор Terrafugia Кріс Джаран. Його постачання замовникам розпочнуться у 2019 році.

Місткість літаючого автомобіля - дві людини. Перемикання між режимами польоту та їзди триватиме лише одну хвилину, при цьому машині для підйому в повітря і приземлення необхідна злітно-посадкова смуга.

Перша партія літаючих автомобілів продаватиметься в США. Остаточну ціну машини поки що не визначено, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Як повідомило джерело в Geely, літаючий автомобіль навряд чи матиме широку популярність у зв'язку з високою вартістю. Найімовірніше, новинка піде на часткову заміну невеликих літаків, і її використовуватимуть здебільшого підприємства або транспортні компанії.

Наступну модель літаючого автомобіля TF-2, яка здійснюватиме вертикальний зліт і посадку, буде представлено також у жовтні цього року, а в продаж вона може надійти у 2023 році, повідомив К.Джаран.

"Літаючі автомобілі допоможуть в ефективному вирішенні проблем, пов'язаних із завантаженістю доріг, і справлять значний вплив на соціально-економічний розвиток і навколишнє середовище", - вважає експерт з Університету Цінхуа Чжан Янцзюнь.

Geely є одним із великих приватних автовиробників у Китаї з річною виручкою в 270 млрд юанів ($39 млрд). Штаб-квартира компанії розташована в місті Ханчжоу, адміністративному центрі східної провінції Чжецзян.

Geely придбала всі активи Terrafugia у 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА