11:48 26.09.2018

Суд переніс розгляд справи про вбивство Бузини на місяць

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва переніс на 23 жовтня розгляд справи за обвинуваченням двох екс-учасників АТО, активістів націоналістичних організацій Андрія Медведька та Дениса Поліщука у вбивстві журналіста і письменника Олеся Бузини.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання перенесли через хворобу одного з суддів колегії.

Раніше на початку серпня суд визначив п'ятьох присяжних (троє основних і двоє запасних), які разом із двома професійними суддями розглядатимуть цю справу.

Як повідомлялося, О.Бузину було вбито 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив.

Двох підозрюваних у скоєнні злочину - Андрія Медведька та Дениса Поліщука - було затримано 18 червня 2015 року. Д.Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. А.Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйонів МВС "Київ-2" і "Гарпун".

На початку затриманих помістили під варту та кілька разів їм продовжували цей запобіжний захід. Засідання судів супроводжувалися постійною присутністю великої кількості їхніх прибічників, активістів націоналістичних організацій і деяких народних депутатів, які хотіли взяти підозрюваних на поруки. Пізніше запобіжні заходи А.Медведьку та Д.Поліщуку було пом'якшено і наразі вони не перебувають під вартою.

27 червня 2017 року захисник А.Медведька та Д.Поліщука Сергій Войченко заявив, що прокуратура Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство О.Бузини, після чого матеріали кримінального провадження було надано сторонам для ознайомлення.

Дії обвинувачених кваліфіковано за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 28 (за попередньою змовою осіб, які заздалегідь домовилися про спільне вчинення злочину) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Санкція цих статей передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Адвокати обвинувачених переконані в їхній невинуватості та стверджують, що готові це довести.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА