10:35 25.09.2018

Екс-голова наглядової ради банку "Національний кредит" Оністрат перебуває під домашнім арештом

2 хв читати
Екс-голова наглядової ради банку "Національний кредит" Оністрат перебуває під домашнім арештом

 Печерський районний суд Києва обрав екс-голові наглядової ради банку "Національний кредит" Андрію Оністрату запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, про це повідомив сам А.Оністрат у Facebook.

"Вердикт - нічний домашній арешт. Прокурор стояв на своєму, що я соціально небезпечний тип і треба позбавити мене волі та засобів зв'язку. Суддя Новак перший раз слухав сторони... Напевно, апеляції не буде. Напевно, буде продовження до Різдва", - написав він.

Як повідомлялося, слідчі головного слідчого управління Національної поліції України 20 серпня 2018 року повідомили колишньому керівництву банку "Національний кредит" про підозру у скоєнні кримінального злочину. Колишнім посадовцям банку інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Під час досудового розслідування було встановлено, що колишній топ-менеджмент банку завдав установі збитки на загальну суму 597 млн грн.

21 серпня Печерський райсуд Києва застосував до А.Оністрата запобіжний захід у вигляді взяття під варту з правом внесення застави в розмірі 27 млн грн ($1 млн).

Як повідомив А.Оністрат на своїй сторінці у Facebook, слідчий дозволив йому переміщатися в межах Києва та області.

"Мільйона немає і взяти ніде - тому йдемо до Апеляційного суду!", - написав він.

Як повідомлялося, Національний банк України 28 серпня 2015 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк "Національний кредит".

За даними регулятора, банку не вдалося виконати план фінансового оздоровлення після віднесення його до проблемних, у результаті 5 червня 2015 року кредитну установу було визнано неплатоспроможною.

У червні 2017 року ФГВФО заявляв, що перед введенням тимчасової адміністрації з банку "Національний кредит" було виведено на користь інсайдерів $25,47 млн, або понад 0,5 млрд грн.

"Суму, еквівалентну чверті балансу банку "Національний кредит", було списано з кореспондентського рахунку Bank Frick and Co Aktiengesellschaft (Ліхтенштейн) на користь іноземних компаній. Причому це були новостворені фірми, а їх засновники – працівники "Нацкредиту". Йдеться про $25, 47 млн, або понад 0,5 млрд грн у гривневому еквіваленті", - зазначав ФГВФО.

Банк "Національний кредит" було засновано в 1996 році. Його найбільшим акціонером на 1 квітня 2015 року був А.Оністрат (30,4373%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА