20:57 24.09.2018

Голова ЛКК на Сумщині вимагав від учасника ООС 140 тис. грн за неперешкоджання в отриманні законної групи інвалідності

1 хв читати
Голова ЛКК на Сумщині вимагав від учасника ООС 140 тис. грн за неперешкоджання в отриманні законної групи інвалідності

У Сумській області співробітники правоохоронних органів викрили голову лікарсько-кваліфікаційної комісії (ЛКК), який вимагав від учасника Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі хабар у розмірі 140 тис. гривень за сприяння в проходженні лікарської комісії та отримання групи інвалідності.

"Оперативники спецслужби встановили, що (державний - ІФ) службовець вимагав від місцевого жителя - учасника Операції об'єднаних сил - неправомірну вигоду в розмірі 140 тисяч гривень. У таку суму зловмисник оцінив сприяння в проходженні лікарської комісії та не створення перешкод для отримання групи інвалідності, на яку мав законне право", - повідомляє прес-центр СБ України в понеділок.

Правоохоронці затримали лікаря в його робочому кабінеті під час одержання чергової частини хабара в розмірі 56 тис. грн.

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Ч. 3 ст. 368 КК України - одержання хабара в особливо великому розмірі, або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на термін від восьми до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років і з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА