14:18 20.09.2018

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Чапуха, якого тримають у СІЗО Сімферополя, критичний

1 хв читати
Стан здоров'я кримськотатарського активіста Чапуха, якого тримають у СІЗО Сімферополя, критичний

Здоров'я кримськотатарського активіста Асана Чапуха, якого російські правоохоронні органи тримають у сімферопольському слідчому ізоляторі, погіршується, і нині він перебуває в критичному стані, заявляє уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Його безпідставно утримують у СІЗО Сімферополя. 65-річного Асана окупанти незаконно звинувачують у так званій справі Веджіє Кашка. Він голодує вже шостий день. Представники кремлівської каральної машини не надають йому невідкладної медичної допомоги та не відпускають під домашній арешт", - написала Л.Денісова в четвер на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, жорстоке поводження з А.Чапухом не минає безслідно. "Асан перебуває майже в критичному стані. У нього постійно підвищений тиск, політв'язень сильно схуд, одну з ніг не відчуває, німіє права рука. Йому вже настільки важко, що пересуватись самому майже неможливо: на зустріч з адвокатом Асана під руки виводять інші ув'язнені", - розповіла омбудсмен.

Л.Денісова повідомила, що відправила листа російському уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій і чекає на "довідку про стан здоров'я Асана Чапуха та обґрунтувань, чому йому не забезпечили належні умови тримання, зокрема надання адекватної медичної допомоги".

За словами Л.Денісової, вона також звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, щоб МЗС відправило ноту російській владі з цього приводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА