08:40 20.09.2018

Японська біржа криптовалюти втратила $ 60 млн через крадіжку

2 хв читати
Японська біржа криптовалюти втратила $ 60 млн через крадіжку

Японська онлайн-біржа обміну криптовалюти Tech Bureau Corp. заявила про те, що після несанкціонованого проникнення на платформу зловмисників з сервісу була вкрадена віртуальна валюта трьох типів, в тому числі біткойни, на суму, що дорівнює 6,7 млрд ієн ($ 60 млн), передає з посиланням на відповідне повідомлення Tech Bureau Kyodo.

Обмінний майданчик сервісу, як уточнили в прес-службі, був зламаний минулої п'ятниці, 14 вересня. Злочинці атакували його протягом приблизно двох годин - з 17:00 до 19:00 за місцевим часом. Аномалію в системі представники Tech Bureau виявили тільки 17 вересня. Наступного дня, за інформацією представників сервісу, в Tech Bureau дізналися, скільки криптовалюти було вкрадено під час злому.

Відразу після цього компанія, яка базується в Осаці, вказує Kyodo, призупинила всі операції на рахунках. Велика частина вкрадених коштів (4,5 млрд ієн, або $ 40 млн) зберігалася як депозити клієнтів майданчика.

Раніше, 20 червня, стало відомо про те, що хакери викрали криптовалюту на $ 32 млн з однією з найбільших кріптовалютних бірж Південної Кореї Bithumb. Після цього сервіс припинив свою роботу. А того ж місяця кібератаці піддалася південнокорейська криптовалютна біржа Coinrail. Унаслідок нападу вона втратила ICO-токенів стартапів NPXS, Aston X, Dent і Tron на $ 40 млн.

Але найбільшу крадіжку зловмисники скоїли в січні. Тоді з японської біржі Coincheck було викрадена криптовалюту NEM на суму, рівну 58 млрд ієн (близько $ 534 млн). Усього було вкрадено 523 млн монет NEM. У березні біржа пообіцяла компенсувати вкладникам збитки за курсом близько $ 0,84 за одну монету NEM, а японське державне Агентство фінансових послуг провело в країні перевірки всіх подібних торгових майданчиків.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА