17:20 19.09.2018

Суд заарештував майно Омеляна

2 хв читати
Суд заарештував майно Омеляна

Солом'янський районний суд м. Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні, повідомила інтернет-виданню "Українська правда" прес-секретар суду Яна Квітченко.

За інформацією видання, до суду надійшло два клопотання щодо арешту майна міністра, одне з яких було задоволено повністю, а друге - частково.

Водночас Я.Квітченко не повідомила деталей клопотань, оскільки, за її словами, не була присутня на засіданні.

Глава Міністерства інфраструктури В.Омелян в коментарі інтернет-виданню "Українська правда" повідомив, що також іще не знає подробиць арешту свого майна, оскільки дізнався про це з новин.

Пізніше прес-секретар міністра інфраструктури України Марина Томко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала, що, згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду заарештовано майно В.Омеляна: квартиру (60 кв. м) і машину брата міністра.

"У власності В.Омеляна залишилися не заарештованими краватки, шкарпетки і кількасот книжок", - додала вона.

Раніше в четвер, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністру інфраструктури В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.

Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем став міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також повинен прибувати до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками та здати закордонний паспорт. Рішення набуло чинності після його оголошення в залі суду.

16 вересня стало відомо, що НАБУ дозволило підозрюваному В.Омеляну виїжджати в закордонні відрядження. Зокрема, міністр відвідав Німеччину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА