08:49 18.09.2018

Поліція продовжує розслідування інциденту з відвідувачами італійського ресторану в Солсбері

2 хв читати
Поліція продовжує розслідування інциденту з відвідувачами італійського ресторану в Солсбері

Поліція продовжує розслідування інциденту в ресторані Prezzo в Солсбері, де в неділю погано відчули себе два відвідувачі, повідомляє в понеділок поліція графства Вілтшир.

"Не дивлячись на те, що ми швидко змогли виключити версію про отруєння «Новічком», дослідження проводяться, щоб зрозуміти, з чим пара вступала в контакт, що могло спровокувати їхнє погане самопочуття", - заявив представник поліції Джонатан Девіс-Бейтман.

"Наразі неясно, чи був скоєний злочин", - додав він.

Увечері в неділю в поліцію графства Вілтшир надійшов дзвінок про те, що 42-річний чоловік і 30-річна жінка відчули себе погано в ресторані Prezzo. Пару направили в окружну лікарню Солсбері.

У поліції тоді відзначили, що "у зв'язку з недавніми подіями в місті", екстрені служби зробили значні запобіжні заходи. Так, співробітники екстрених служб використовували захисне екіпірування і оточили територію навколо ресторану, а відвідувачів відвели в порожню будівлю, де їх оглянули медики.

Медики після проведення необхідних досліджень виключили можливість отруєння пари «Новічком».

На початку березня 2018 року в Солсбері в важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною «Новічок» (А-234), розробленим у Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення, заявивши, що всю хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА