19:22 16.09.2018

НАБУ дозволило Омеляну виїжджати за кордон у відрядження

2 хв читати
НАБУ дозволило Омеляну виїжджати за кордон у відрядження

Національне антикорупційне бюро України надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження, повідомляє "Громадське" з посиланням на адвоката міністра Олександра Лисака.

"На виконання постанови суду ми здали паспорти. І подали заяву в НАБУ, щоб детектив надав дозвіл на виїзд у відрядження. Детектив НАБУ дав дозвіл. Паспорти видають і потім, після повернення, він (В.Омелян - ІФ) має здати паспорти", - розповів О.Лисак.

Як повідомлялося, 13 вересня прес-служба НАБУ поінформувала, що В.Омелян повідомлений про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України. У свою чергу, сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, виборами, які починаються в країні і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, котру НАБУ веде кілька років.

Увечері того ж дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Крім того, він заявив про нібито співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиску на нього з боку даного антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем виступив міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також має прибувати в НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками і здати закордонний паспорт. Рішення вступило в силу після його оголошення в залі суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА