17:29 15.09.2018

Ситник спростував інформацію Генпрокуратури про підготовку НАБУ подання на нардепа Ляшка

2 хв читати
Ситник спростував інформацію Генпрокуратури про підготовку НАБУ подання на нардепа Ляшка

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що його відомство не підготувало подання на зняття депутатської недоторканності з лідера Радикальної партії Олега Ляшка, і не направляло його в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП).

"Генпрокурор (генеральний прокурор України Юрій Луценко - ІФ) критикував те, що НАБУ підготувало подання на народного депутата Ляшка. Це не відповідає дійсності, це неправдива інформація", - сказав А.Ситник в ефірі "24 каналу" в суботу.

За його словами, Нацбюро розслідує сотні справ, але не кожне розслідування закінчується підозрою.

"У нас є розслідування, яке стосується народного депутата Ляшка, і моя персональна думка – воно не готове до того, щоб готувати подання і йти у Верховну Раду (щодо надання згоди на зняття депутатської недоторканності з парламентарія – ІФ). І це подання офіційним шляхом у САП не направляли", - сказав директор НАБУ.

На його думку, мета такої дезінформації – створення істерії, зокрема в ЗМІ.

Раніше ЗМІ повідомили, що НАБУ і САП готують подання про зняття недоторканності з лідера фракції Радикальної партії О.Ляшка за підозрою в декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Як повідомлялося 14 вересня генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми "Ехо України" на телеканалі "Прямий" заявив, що висунуті НАБУ підозри, наприклад, на адресу лідера Радикальної партії О.Ляшка мають бути юридично дієві.

"Мені здається, що пан Ситник, який вже браво заявив, що готовий до арештів, починає демонструвати наступальність НАБУ. В принципі, це правильно, він для цього отримує зарплату і немаленьку, але якість його подань, чесно кажучи, викликає запитання", - сказав у п'ятницю ввечері.

Ю.Луценко зазначив, що не хотів би підривати довіру до "сусіднього правоохоронного органу", але такі підозри, які зараз підготовлені, не підписав би ні О.Ляшку, хоча відноситься до нього критично, ні комусь іншому.

"Ляшко викликав свого помічника і дав йому кошти, щоб зробити ставку на тоталізаторі на перемогу однієї з футбольних команд. Помічник приніс йому виграш, Ляшко записав його в декларацію. Тепер кажуть, що лотерейна організація не здала в Мінфін відповідний звіт про ставки і виграші. А Ляшко тут причому? Він що, має контролювати цю звітність? Мені здається, що це пошук дешевих сенсацій", - пояснив генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА