07:03 15.09.2018

Президенту США не варто турбуватися через готовність Манафорта співпрацювати зі слідством

2 хв читати
Президенту США не варто турбуватися через готовність Манафорта співпрацювати зі слідством

Американському президенту не варто турбуватися в зв'язку зі згодою екс-глави передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта співпрацювати зі слідчими спецпрокурора Роберта Мюллера, заявив адвокат президента США Руді Джуліані в п'ятницю газеті The Hill.

Р.Джуліані зазначив, що якби у П.Манафорта були докази проти Д. Трампа, то команда Р.Мюллера "змусила б його (П.Манафорта - ІФ) зізнатися в злочинній змові, що торкнулося б президента".

Також адвокат обвинуватив слідчих Р.Мюллера в тому, що вони зі свого боку не спростували припущень, ніби П.Манафорт співпрацює зі слідством проти Д. Трампа.

"Перше, що їм варто було б зробити з етичної точки зору, це припинити спекуляції", - додав Р.Джуліані.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, у свою чергу, заявила в п'ятницю, що справа П.Манафорта ніяк не зачіпає президента США або його передвиборчу кампанію.

"Це жодним чином не пов'язано з президентом або його передвиборчою кампанією", - заявила вона.

Спецпрокурор Р.Мюллер веде розслідування, присвячене можливому втручанню Росії у вибори президента США в 2016 році.

Правопорушення П.Манафорта були виявлені спецпрокурором Р.Мюллером, який розслідує передбачуване втручання РФ у американські вибори 2016 року. Раніше, під час першого судового розгляду, П.Манафорта визнали винним у злочинах фінансового характеру.

У п'ятницю, щоб уникнути другого судового процесу, П.Манафорт заявив, що готовий визнати частину обвинувачень проти себе і співпрацювати зі слідством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА