15:16 14.09.2018

Омелян має намір захищати свою честь у судах

2 хв читати
Омелян має намір захищати свою честь у судах

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян має намір захищати свою честь у судах і притягнути до відповідальності своїх обвинувачів.

 

"Я не допущу, щоб окремі керівники самостійно вирішували, що вони є законом України, і обстоюватиму своє чесне ім'я в судах. Після закінчення цього судового процесу залишаю за собою право звернутися до відповідних судових інстанцій із зустрічним позовом про притягнення до відповідальності осіб, що звинувачують мене сьогодні", - заявив міністр за підсумками судового засідання в п'ятницю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", ще під час суду міністр зазначив, що вдячний НАБУ за те, що завдяки сьогоднішньому обвинуваченню він "отримав від НАБУ та САП індульгенцію в тому, що не вчинив жодного правопорушення, перебуваючи на посаді міністра інфраструктури України".

Він також зауважив, що розпочатим проти нього процесом нівелюється сама роль НАБУ.

"Ми його створювали як сильний антикорупційний орган, який має працювати з багатомільярдними зловживаннями, порушеннями та корупцією. У результаті ми фактично отримали полювання на неугодних або некомфортних осіб, які комусь заважають", - зазначив міністр, наголосивши, що сам особисто голосував за створення в країні НАБУ.

В.Омелян також зазначив, що з огляду на зобов'язання здати паспорти матиме низку незручностей у роботі, але не має наміру йти у відставку.

Завтрашнє відрядження міністра планується погодити з прокурором.

Як повідомлялося, за В.Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні, поручителем виступив міністр у справах молоді і спорту Ігор Жданов, а також депутат від фракції "Народний фронт" Федір Бендюженко.

Раніше в четвер, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністру інфраструктури В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.

Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА