16:00 11.09.2018

Мати політв'язня Клиха 20 вересня збирається до сина

2 хв читати
Мати політв'язня Клиха 20 вересня збирається до сина

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і Міністерство закордонних справ України вирішуватимуть організаційні питання майбутньої поїздки мами політв'язня Станіслава Клиха Тамари Іванівни до сина до Верхньоуральської колонії.

"Тамара Іванівна зазначила, що 20 вересня збирається відвідати свого сина у Верхньоуральській колонії. Вже зараз разом з МЗС будемо вирішувати питання організації її поїздки. Тримаю на особистому контролі це питання", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook після розмови з мамою С.Клиха.

Крім того, Тамара Іванівна зазначила, що в розмові з сином 3 вересня він поскаржився на те, що йому не надходять листи. "Якщо гроші, які йому передає мама зі своєї пенсії, він отримує, то листи - ні. Станіслав отримав лише одну звістку з будинку, хоча мама надсилає їх регулярно - двічі на місяць", - уточнила Л.Денісова, додавши, що у вівторок з'ясує в уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, чому порушуються права С.Клиха і він не отримує кореспонденції.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка і С.Клиха до 22,5 та 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, М.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії М.Карпюка і С.Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію у складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року С.Клиха етапували до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА