20:58 10.09.2018

У населених пунктах Херсонщини поблизу адмінкордону з Кримом не виявлено перевищення забруднювальних речовин у повітрі

2 хв читати
У населених пунктах Херсонщини поблизу адмінкордону з Кримом не виявлено перевищення забруднювальних речовин у повітрі

 Моніторингова лабораторія поки що не виявила перевищення забруднювальних речовин у пробах повітря в населених пунктах Херсонської області поблизу адміністративного кордону з окупованих Кримом, де раніше стався хімічний викид на заводі "Кримський титан".

Як повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ), 9 вересня, поблизу адміністративного кордону з АР Крим працювала пересувна моніторингова лабораторія, яку надала Донецька облдержадміністрація.

"Кожні 20 хвилин відбираються проби повітря. За результатами аналізу в с. Новоолександрівка, Олексіївка, Гаврилівка перевищення гранично допустимої концентрації забруднювальних речовин не виявлено", - йдеться в повідомленні МінТОТ на сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Також за інформацією міністерства, за результатами роботи пересувної лабораторії в с. Першоконстантинівка Чаплинського району в повітрі також не виявлено перевищення забруднювальних речовин.

"Наразі лабораторія продовжить роботу в с. Преображенка Каланчацького району", - йдеться в повідомленні.

Крім того, біля адмінкордону з Кримом у с. Олексіївка, Новоолександрівка та Хорли працюють бригади лікарів.

Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області на сторінці в соцмережі Facebook повідомляє, що в понеділок, 10 вересня, також було проведено дегазацію відкритих ділянок і дахів будівель, ділянок автодоріг у населених пунктах Польове, Преображенка та Макарівка Каланчацького району області (оброблено автодороги протяжністю 24 км).

"Загалом із початку робіт оброблено 220 км автодоріг і 2,5 га території та будівель КПВВ "Каланчак" і КПВВ "Чаплинка", - повідомляє ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА