19:41 08.09.2018

Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує

2 хв читати
Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Єдина Помісна Православна Українська Церква стане одним із чинників єднання країни.

"Я молю Бога і сподіваюся на милість Божу, що ще одним фактором єднання країни буде Єдина Помісна Православна Українська Церква, Томос, який ми дуже чекаємо від Вселенського Патріарха", - сказав П.Порошенко в ефірі житомирського телеканалу "СК1" в суботу, відповідаючи на питання про спробу агресора розхитати єдність України.

Він підкреслив, що єдності і зміцненню України сприяють не тільки Збройні Сили та децентралізація, а й українська мова, квоти на телебаченні і на радіо, а також позиція щодо української книги, театру, мистецтва та школи.

"Ще півроку тому ніхто не вірив, що ми за такий короткій термін наблизимося до Томосу так близько. Україна повертається до своєї Матері-Церкви - Вселенського Константинопольського Патріархату", - заявив глава держави. Він зазначив, що це повністю відповідає православним канонам.

"Якщо ми будемо молитися і боротися, то Томос і Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує", - сказав П.Порошенко. При цьому він додав: "Як і у випадку з НАТО і Європейським Союзом ми не будемо питати дозволу ні у Путіна, ні у Кирила, як нам молитися, в які храми ходити, куди нам рухатися і як нам жити".

"Ми й без них розберемося", - підсумував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА