15:06 08.09.2018

Після хімічного викиду в окупованому Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник

2 хв читати

Після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську на півночі окупованого Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Наразі звернувся 61 прикордонник, з них п'ятеро госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження у нас в Одесі", - зазначив він в ефірі "112.Україна".

О.Слободян наголосив, що всім, крім вищезгаданих п'яти госпіталізованих, було надано необхідну медичну допомогу, і вони повернулися до виконання службових обов'язків.

Помічник голови Держприкордонслужби також розповів, що ситуація на адміністративному кордоні з окупованим Кримом залишається без суттєвих змін.

Зокрема, КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово не працюють на в'їзд в окупований Крим, вітри продовжують дути в бік півострова, тому, за словами О. Слободяна, "основні ризики залишаються на цій території".

Як повідомлялося, жителі Армянська (тимчасово окупований Крим) з 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і передчасно опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу вірменської філії "Титанових інвестицій" у зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного і шкільного віку "в профілактичних цілях" у супроводі матерів були відправлені на відпочинок в кримські санаторії.

З 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративному кордоні з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулу добу завдали 4 ракетних і 39 авіаційних ударів по більш ніж 20 населених пунктах України - Генштаб

Український правопис іще на доопрацюванні, й лише наприкінці року може бути оприлюднений остаточний варіант - директор Інституту української мови

Командувач регіонального управління тероборони в Одеській області змушував підлеглих будувати йому дім - ДБР

Чернєв: Україна спробує змінити позицію США в питанні запрошення її до НАТО на саміті альянсу у Вашингтоні

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Дружківська міськорганізація ТЧХУ допомагає жителям прифронтового регіону

Петиція до Кабміну з закликом передбачити бронювання для пожежників, рятувальників і працівників цивільного захисту набрала 25 тис. голосів

Затримано харків'янина, який передавав окупантам відомості про дислокацію ЗСУ і маршрути мобільних груп ППО - прокуратура

Філіппіни можуть запропонувати Україні фахівців психіатричної служби для роботи з військовослужбовцями

Зеленський візьме участь у саміті G-7 в Італії, ключовими темами для України стануть подальше нарощування оборонної підтримки, прискорення постачань F-16 і ППО - Никифоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА