07:40 08.09.2018

Україна представлена двома стрічками на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

2 хв читати
Україна представлена двома стрічками на Міжнародному кінофестивалі в Торонто

Україна представила на 43-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто дві кінострічки, створені за підтримки Держкіно України, йдеться в повідомленні на сайті Держкіно України.

"Фільм "Донбас" режисера Сергія Лозниці представлений в програмі Contemporary World Cinema (Сучасне молоде кіно). Перший показ відбувся 6 вересня, а наступні заплановані на 11, 12 і 16 вересня. Фільм "Гірська жінка: на війні" режисера Бенедикта Ерлінгссона увійшов в програму Discovery (Відкриття). Стрічку покажуть 7, 10 і 12 вересня"- йдеться в повідомленні на сайті Держкіно України в п'ятницю ввечері.

Обидві картини створені міжнародними командами за підтримки Держкіно України. Світові прем'єри цих фільмів відбулися у рамках конкурсних програм Каннського міжнародного кінофестивалю, де вони отримали свої перші нагороди.

"У рамках індустріальної секції з незмінним слоганом #UkraineIsYourDestination запрацював український стенд. До складу української делегації в Торонто увійшли 16 учасників, які представляють Україну як перспективний напрям у виробництві кіно" - відзначають в повідомленні.

"Усього в рамках індустріальної секції працює 19 національних стендів, а Україна представлена вже другий рік поспіль. Цього разу українська делегація істотно збільшилася і вже розпочала роботу на одному з найважливіших професійних майданчиків в Північній Америці" - зазначає голова Держкіно України Філіп Іллєнко.

В рамках роботи Українського стенду активно поширюється інформація про Олега Сенцова із закликом приєднуватися до глобальної кампанії #SaveOlegSentsov. 11 вересня відбудеться DOC-конференція, присвячена темі Сенцова. Спікерами заходу стануть режисер Сергій Лозниця, представник міжнародної організації "Human Rights Watch" Таня Купер і представник літературного американського центру "PEN American Center" Поліна Ковальова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА