07:18 06.09.2018

У Нікополі поліцейські припинили діяльність кримінального угруповання "Біле братство"

3 хв читати
У Нікополі поліцейські припинили діяльність кримінального угруповання "Біле братство"

Під час масштабної спецоперації в Нікополі поліцейські викрили діяльність кримінального угруповання "Біле братство", на рахунку якого цілий ланцюг особливо тяжких злочинів, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Відразу в декількох регіонах країни представники злочинної організації здійснювали тяжкі злочини: вбивства на замовлення, рейдерські захоплення, займалися шантажем і наркоторгівлею.

"Бандформування налагодило виготовлення і реалізацію наркотичних речовин і психотропних засобів в особливо великих розмірах і повністю контролювало цей бізнес ... Злочинна група налічувала понад три десятки людей. Крім того, зловмисники мали велику кількість зброї і налагоджені зв'язки з окремими представниками правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції в середу ввечері.

Як з'ясували правоохоронці, лідером угруповання виявився 43-річний житель Нікополя. Чоловік монополізував місцевий наркобізнес. При спробі поділити місцевий ринок збуту наркотиків, у "Білого братства" виник конфлікт з іншим кримінальним авторитетом на прізвисько "Батя". Останнього члени братства розстріляли в своєму автомобілі.

Окрім наркобізнесу учасники "Білого братства" займалися рейдерськими захопленнями і рекетом. Крім того, зловмисники "приймали замовлення" на вбивства. Саме під час такого злочину влітку 2018 лідера злочинної організації і його довірену особу затримали працівники житомирської поліції. Зараз вони знаходяться в СІЗО в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) і ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

"Кришування" наркобізнесу забезпечували місцеві поліцейські."За непритягнення зловмисників до відповідальності окремі співробітники поліції Нікополя щомісяця отримували від наркоділків грошову винагороду. Задокументовано отримання затриманим поліцейськими 72 тисяч гривень в якості хабарів. Гроші передавав посередник - колишній співробітник поліції" - повідомляють в Нацполіції.

Як розповіли поліцейські, "під час проведення спільної спецоперації працівниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, Департаменту захисту економіки, полку поліції особливого призначення поліції Дніпропетровщини та військової прокуратури, проведено 52 санкціонованих обшуки на території Нікополя. В результаті виявлено та вилучено: метамфетамін, амфетамін, марихуану, кущі конопель, прекурсори та приладдя для виготовлення наркотичних речовин, мобільні телефони, оргтехніку, грошові кошти в різній валюті (гривні, долари США, російські рублі), а також чимало зброї та боєприпасів (граната РГД -5, підстовбурний гранатомет і граната до нього, протипіхотна міна, автомати, тротил, електродетонатори, тротилові шашки, патрони різного калібру, запчастини до пістолетів і автоматів)"- говориться в повідомленні.

"Слідчими військової прокуратури Південного регіону за систематичне вимагання й отримання неправомірної вигоди, вчинене групою осіб за попередньою змовою, оголошено підозру двом співробітникам поліції Нікополя та їх колишньому колезі, який виступав в ролі посередника під час передачі грошей. У порядку ст. 208 КПК України затримані і поміщені до ІТТ чотири члени "Білого братства", причетних до наркобізнесу"- підсумували в Нацполіції.

Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх учасників злочинного угруповання, ступеня їх провини і притягнення до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА