20:04 02.09.2018

На українсько-білоруському кордоні почався другий етап сезонного пропуску громадян для збору ягід

1 хв читати
На українсько-білоруському кордоні почався другий етап сезонного пропуску громадян для збору ягід

З 1 вересня на українсько-білоруському кордоні почався другий етап сезонного пропуску громадян для збору дикоросів, який триватиме до 15 листопада 2018 року, повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служби України в неділю.

"Із учорашнього дня на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Березове" в Рокитнівському районі Рівненської області прикордонники Луцького загону почали пропуск громадян для збору дикоросів. Оформлення традиційно здійснюватиметься в трьох тимчасових місцях пропуску "Познань", "Березове" і "Дроздинь" щодня з 08.00 до 20.00", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що нинішнього року від держкордону було повернуто 388 дорослих і 47 дітей, які або намагалися скоротити шлях поза пунктами пропуску, або потрапляли на територію суміжної країни через неуважність. Білоруські прикордонники затримали 52 порушників кордону і залучили їх до адмінвідповідальності.

У Держприкордонслужбі також нагадують, що з 29 квітня вступив в силу закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави", згідно з яким підвищується штраф за злісну непокору вимогам прикордонного наряду до 850-3400 грн, а за незаконне перетинання держкордону - до 3,4-13,6 тис грн.

Окрім того, в українському прикордонному відомстві нагадують, що відповідно до законодавства Білорусі за порушення держкордону може наступити не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА