18:39 31.08.2018

Суд заборонив відключати аналогове телемовлення

2 хв читати
Суд заборонив відключати аналогове телемовлення

Сарненський районний суд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) здійснювати будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення, повідомляє галузеве видання "Детектор Медіа" з посиланням на постанову суду.

Постанову було ухвалено за позовом фізичної особи Н.Мізюрко до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і КРРТ. Третіми особами у справі виступають Управління захисту споживачів у Рівненській області, телеканал "1+1" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1") і Кабінет Міністрів України.

Громадянка звернулася до суду з проханням визнати за нею право на отримання інформації шляхом аналогового телевізійного мовлення та зобов'язати Нацраду і КРРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації шляхом аналогового телемовлення.

В обґрунтуванні позову позивачка зазначила, що, за даними соцдослідження, проведеного Індустріальним телевізійним комітетом за перший квартал 2016 року, щонайменше 31% домогосподарств України доведеться придбати приймальні пристрої для цифрового сигналу.

Розглянувши звернення Н.Мізюрко, суд постановив зупинити дію норми щодо припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення в Плані використання радіочастотного ресурсу України, затвердженому постановою Кабміну, аж до вирішення цієї судового спору.

Суд також заборонив КРРТ здійснювати будь-які дії, пов'язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення, а Нацраді з телебачення - ухвалювати будь-які рішення, пов'язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення.

Постанова суду набрала чинності з моменту її підписання суддею.

Як повідомлялося, уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують із Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, що не мають ліцензій на цифрове мовлення, за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

У червні Кабмін пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року для всіх областей, окрім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення - 31 липня 2018 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА