16:48 30.08.2018

Янукович хоче через суд визнати протиправним призначення йому державних адвокатів Овсяннікова та Рябовола

2 хв читати
Янукович хоче через суд визнати протиправним призначення йому державних адвокатів Овсяннікова та Рябовола

Екс-президент України Віктор Янукович просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправними дії київського центру безоплатної правової допомоги під час призначення йому державних захисників Віктора Овсяннікова та Юрія Рябовола у справі про держзраду та скасувати відповідне доручення.

Він звернувся з відповідним позовом до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві, повідомляє в четвер прес-служба суду.

Крім того, В.Янукович просить суд зобов'язати центр правової допомоги утримуватися від дій із видачі доручень адвокатам для здійснення будь-яких дій в інтересах екс-президента, без особистого звернення і/або узгодження з ним.

Також до Окружного адмінсуду Києва від представника В.Януковича надійшла заява про забезпечення позову. У ній позивач просить суд до винесення рішення зупинити дію доручень за призначенням В.Януковичу адвокатів В.Овсяннікова та Ю.Рябовола, заборонити центру здійснювати подібні дії, заборонити В.Овсяннікову, Ю.Рябоволу або іншим адвокатам здійснювати юридично значимі дії від імені та в інтересах В.Януковича, зокрема і в кримінальній справі про держзраду.

Наразі суд вирішує питання про забезпечення цього позову.

Як повідомлялося, 16 серпня Оболонський райсуд Києва надав адвокатам В.Януковича місяць для підготовки до судових дебатів у справі про обвинувачення екс-президента України в державній зраді.

Суд оголосив перерву в процесі до 13 та 14 вересня. А з урахуванням того, що в судових дебатах можуть виступати п’ять платних адвокатів та один безкоштовний державний захисник В.Януковича, резервними датами для виступу боку захисту в дебатах суд визначив 17 і 18 вересня.

31 липня суд ухвалив рішення призначити В.Януковичу держадвоката через відмову його платних захисників брати участь у дебатах у справі про держзраду. 1 серпня до суду прибув адвокат В.Овсянніков, який також заявив про відмову брати участь у дебатах та обвинуватив суд у порушенні законодавства.

Того самого дня, 1 серпня, суд ухвалив рішення призначити екс-президенту нового безкоштовного адвоката та переніс засідання на 16 серпня. На цьому засіданні платні адвокати В.Януковича не давали прокурорам виступати на дебатах і заявляли, що новий держзахисник Ю.Рябовол не має права брати участь у цьому процесі, та В.Янукович проти його участі.

Незважаючи на протести адвокатів, представники державного обвинувачення 16 серпня змогли завершити свій виступ у дебатах. Вони попросили суд винести для В.Януковича вирок у вигляді 15 років позбавлення волі.

У цій справі В.Януковичу інкримінують ст. 111 (державна зрада), ст.27, ч.2 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст.27, ч.3 ст.110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА