13:18 30.08.2018

Поліція не встановила місцеперебування нарколога, яка брала аналізи в обвинувачуваної в смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

2 хв читати

Поліція не встановила місцеперебування фахівця наркоцентру Олени Федірко, яка брала аналізи в обвинувачуваної Олени Зайцевої відразу після ДТП, яка сталася 18 жовтня 2018 року в центрі Харкова та призвела до загибелі шістьох людей.

"Не встановила (місцеперебування О.Федірко - ІФ), оскільки не було рішення суду про привід. Поліція його не отримала", - повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, 7 серпня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвоката обвинувачуваного Геннадія Дронова Сергія Перепелиці про встановлення місцезнаходження фахівця наркоцентру О.Федірко, яка брала аналізи в обвинувачуваної О.Зайцевої відразу після аварії.

"Я мотивував своє клопотання тим, що свідок (О.Федірко - ІФ) був заявлений і його потрібно допитати, щоб зрозуміти, чому Міністерство охорони здоров'я, оцінивши дані, які є у справі, змогло зробити висновок про те, що Зайцева на момент ДТП перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин, а лікар із більше ніж 10-річним стажем цього зробити не змогла і не відібрала необхідної кількості біологічного матеріалу для аналізів", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" С.Перепелиця.

31 липня представник потерпілих адвокат Лариса Матвєєва надала суду відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України.

"З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала у стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", - процитувала Л.Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

За її клопотанням суд долучив до матеріалів справи завірені копії адвокатського запиту та відповіді Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

Проти їх залучення заперечувала адвокат О.Зайцевой Юлія Козир.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА