13:25 29.08.2018

Знайдені в Донецькій області міни свідчать про військову агресію РФ і підконтрольних їй НВФ

1 хв читати
Знайдені в Донецькій області міни свідчать про військову агресію РФ і підконтрольних їй НВФ

У Донецькій області українські військовослужбовці виявили зразки мінно-вибухових пристроїв, які не перебувають на озброєнні Збройних сил України та свідчать про військову агресію Російської Федерації та підконтрольних їй незаконних збройних формувань (НЗФ).

Як повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, під час виконання одного із завдань в околицях н. п. Гранітне (Донецька обл.) військовослужбовці об'єднаних сил виявили мінно-вибуховий пристрій НВУ-П "Полювання", який може використовуватися як дистанційно , так і в автономному режимі.

Крім цього, військовослужбовці ООС в околицях н. п. Павлопіль (Донецька обл.) Виявили мінно-вибухові пристрої ПМН-2, призначені для ураження живої сили, що "створює небезпеку для життя та здоров'я цивільного населення Донецької області".

У Генпрокуратурі наголошують, що за попередньою інформацією, зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні Збройних сил України не перебувають і не використовуються.

"Із урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

У результаті проведених слідчих (розшукових) дій 22 серпня 2018 року зазначені зразки озброєння вилучено під час огляду місця події, та наразі здійснюються невідкладні слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА