12:17 29.08.2018

Можливість ЄС і Лондона домовитися по Brexit до жовтня поставили під сумнів

2 хв читати
Можливість ЄС і Лондона домовитися по Brexit до жовтня поставили під сумнів

Великобританія і ЄС офіційно ставлять перед собою завдання узгодити умови Brexit до жовтня 2018 року, однак високопосадовці в Лондоні і Брюсселі визнають, що можливість домовитися до цього терміну малоймовірна, повідомляє в середу агентство Bloomberg.

За даними джерел, знайомих з позиціями ЄС і Великобританії, в даний час сторони сподіваються остаточно узгодити умови "розлучення" не пізніше середини листопада.

"Затягує терміни - це ще одна ознака того, що переговори просуваються з працею, і існує ризик того, що, чим ближче переговори стають до виходу Великобританії (з ЄС - ІФ) 29 березня, тим вищі шанси того, що угоди не буде", - зазначає агентство.

Офіційним крайнім терміном закінчення переговорів в даний час вважається 18 жовтня, коли має пройти саміт ЄС.

Однак переговори просуваються дуже повільно з березня 2018 року, коли ЄС і Великобританія досягли угоди по перехідному періоду, відзначає агентство. Найгострішою проблемою, пише агентство, залишається питання забезпечення вільного кордону між Північною Ірландією, що входить до Великобританії, і республікою Ірландія.

В уряді Великобританії запевняють, що продовжують працювати над досягненням домовленостей саме до жовтня. "Ми працюємо над жовтневими термінами. Обидві сторони домовилися прискорити темпи переговорів. Ось що ми робимо", - сказав представник Мей, говорячи з журналістами у вівторок.

Координатор ЄС на переговорах з Великобританією Мішель Барньє минулого тижня не став говорити про те, що домовленості будуть досягнуті саме в жовтні, але зазначив, що переговори за умовами завершаться "задовго до кінця року".

Мей, яка зараз перебуває в поїздці в африканських країнах, зазначила, що не вважає вихід Великобританії з ЄС без угоди "кінцем світу".

У своїй промові Мей зробила відсилання до слів глави СОТ Роберто Азеведо, який минулого тижня в ефірі "Радіо 4" "Бі-бі-сі" заявив, що Brexit без угоди "не стане кінцем світу ... але і парою дрібниць це не буде ".

"Про ситуацію з відсутністю угоди він сказав, що це не буде простіше простого, але це не буде і кінцем світу. Я з самого початку говорила, що відсутність угоди краще, ніж погана угода", - сказала Т.Мей журналістам, прямуючи в ПАР .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА