16:36 28.08.2018

Українці підтримують звільнення співробітників органів влади ОРДЛО після звільнення Донбасу

2 хв читати

Більшість українців загалом і жителів підконтрольних Києву територій Донбасу зокрема, вважають, що представники органів влади самопроголошених республік окремих районів Донецької та Луганської областях не мають зберегти свої робочі місця після відновлення Україною контролю над цими територіями.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Кальміуської групи", яке провела компанія GfK Ukraine, презентовані на прес-конференції у вівторок у Києві.

73% українців і, зокрема, 60% жителів підконтрольної частини Донбасу вважають, що представники середньої та нижньої ланки органів влади самопроголошених республік не мають зберегти свої робочі місця після відновлення контролю України над ОРДЛО. При цьому 21% українців і 29% жителів підконтрольних частин Донецької та Луганської області дотримуються протилежної думки.

Щодо керівників органів влади самопроголошених республік - 77% українців і 65% жителів підконтрольної частини Донбасу вважають, що ці люди не мають зберегти свої робочі місця. Протилежна думка в 17% українців і майже кожного четвертого (24%) жителя підконтрольної частини Донбасу.

Водночас більшість як українців загалом, так і жителів Донбасу зокрема, вважають, що свої робочі місця мають зберегти фахівці сфери охорони здоров'я, освіти, соціального захисту та комунальних послуг, які залишилися працювати на непідконтрольних територіях Донбасу.

Більше ніж 90% як українців загалом, так і жителів Донбасу зокрема, вважають, що свої робочі місця мають зберегти лікарі та фахівці середньої та нижньої ланки охорони здоров'я. Про доцільність збереження робочих місць за співробітниками керівної ланки охорони здоров'я на непідконтрольній частині Донбасу висловлюються три чверті громадян України загалом, і жителів підконтрольної частини Донбасу зокрема.

Водночас лише 78% усіх українців і 81% жителів підконтрольної частини Донбасу вважають, що свої робочі місця мають зберегти вчителі в ОРДЛО після відновлення контролю України над цими територіями. За те, щоб свої робочі місця зберегли співробітники керівної ланки сфери освіти, виступають 59% українців загалом і 66% жителів підконтрольного Донбасу зокрема.

Опитування провели з 3 до 19 травня 2018 року методом телефонних інтерв'ю з дзвінками на мобільні номери з випадковим генеруванням номера телефону. Вибірка становить 1980 респондентів, із них 528 - із підконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей. У таблицях, розданих журналістам, "представлені зважені дані та загальний обсяг зваженої вибірки як 1500 респондентів".

Максимальна похибка становить не більше ніж 2,5% для України та до 4,9% для Донецької та Луганської областей.

Дослідження здійснювалося по всіх областях, за винятком непідконтрольної частини Донбасу та Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ДНІПРІ ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПРО ПОВІТРЯНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранені четверо співробітників амбулаторії - поліція

У Миколаєві - троє постраждалих від ударів РФ

Зеленський з огляду на ситуацію на Харківщині доручив перенести всі міжнародні заходи за його участю та опрацювати нові дати проведення

На харківському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування - Генштаб ЗСУ

Держприкордонслужба України рекомендує для перетину кордону з Польщею використовувати ПП "Смільниця", "Грушів" та "Угринів"

У Миколаєві два прильоти - обладміністрація

В Україні в четвер буде прохолодно, у п'ятницю розпочнеться потепління, місцями короткочасні дощі

ТЧХУ продовжує евакуацію жителів населених пунктів, розташованих на лінії вогню противника в Харківській області

У Миколаєві пролунав вибух - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА