15:23 28.08.2018

Зниклими безвісти в боях під Іловайськом у 2014 році залишаються 84 силовики, 11 у заручниках у ОРДЛО

2 хв читати
Зниклими безвісти в боях під Іловайськом у 2014 році залишаються 84 силовики, 11 у заручниках у ОРДЛО

Зниклими безвісти внаслідок Іловайської трагедії 2014 року на сьогодні залишаються 84 військовослужбовці, 11 – перебувають у заручниках у ОРДЛО, повідомляють у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Ми знаємо, що 128 (військовослужбовців - ІФ) виявилися в полоні. Якщо я не помиляюся, 11 військовослужбовців і співробітників Міністерства внутрішніх справ за епізодом боїв під Іловайськом поки що перебувають у полоні", - розповів начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його інформацією, 158 бійців вважалися зниклими безвісти внаслідок подій під Іловайськом (Донецька обл.).

"Станом на вчора, 84 військовослужбовці Збройних сил України (вважаються зниклими безвісти - ІФ)", - уточнив О.Ноздрачов журналістам.

При цьому він додав, що до цієї кількості зниклих безвісти входять тіла та їх фрагменти, які наразі не може бути ідентифіковано.

"У моргах наразі перебувають - якщо ми беремо етап саме Іловайських боїв - ще 15 безвісти зниклих, яких ми поки що не можемо ідентифікувати", - сказав представник ЗСУ.

За інформацією, наданою на прес-конференції, під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, серед них - 150 військовослужбовців ЗСУ.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року поблизу Іловайська противник оточив добровольчі батальйони, підрозділи МВС і ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також до захоплення українських силовиків у заручники.

За офіційними даними української сторони, тоді під Іловайськом загинули 366 українських військовослужбовців, ще 429 дістали поранень.

14 серпня 2017 року Головна військова прокуратура передала до офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про зібрані докази скоєння військових злочинів підрозділами Збройних сил Російської Федерації, зокрема вбивства українських військових у районі Іловайська в 2014 році, для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

Польща збільшить кількість військ на кордоні з Білоруссю - Міноборони

Зеленський обговорив із президентом Мозамбіку участь у Саміті миру та постачання українського продовольства до країн Африки

Нацполіція затримала лідерів і учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів

Єрмак обговорив із Салліваном посилення української ППО та підготовку Саміту миру

ВР має намір заборонити евакуацію авто під час війни

Суд засудив жителя м. Корсуня-Шевченківського до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

У Дніпропетровській області атаковано інфраструктурний об'єкт, сталося займання - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА