07:20 28.08.2018

Архієпископу Клименту знову відмовили у помилуванні Сенцова

1 хв читати
Архієпископу Клименту знову відмовили у помилуванні Сенцова

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав чергову відмову російської влади розглянути клопотання про помилування Олега Сенцова, повідомила "Кримська правозахисна група" з посиланням на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу на особисте звернення архієпископа до президента РФ.

"У документі сказано, що для початку процедури помилування український політв'язень Олег Сенцов має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням у письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи, в якій він нині знаходиться", - йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи на сайті в понеділок.

Відзначається, що чиновники посилаються у відповіді на указ президента РФ №1500 від 28 грудня 2001 "Про комісії з питань помилування на територіях суб'єктів Російської Федерації".

"За підсумками розгляду (заяви, вироку і характеристик на ув'язненого - ред.) складається висновок про доцільність застосування помилування, який передається Губернатору Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновків Комісії приймає власне рішення і вносить подання Президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до даного засудженого", - йдеться в повідомленні.

Архієпископ Климент повідомив Кримській правозахисній групі, що він отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері О.Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА