16:28 27.08.2018

Трьом співробітникам "Шахтоуправління "Покровське" повідомлено про підозру через смерть 19-річного практиканта

2 хв читати
Трьом співробітникам "Шахтоуправління "Покровське" повідомлено про підозру через смерть 19-річного практиканта

Трьом посадовим особам ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" повідомлено про підозру у злочинній недбалості, що призвела до смерті 19-річного практиканта.

Як повідомила в понеділок прес-служба прокуратури Донецької області, після низки слідчих дій і тривалих експертиз, що здійснили органи досудового розслідування, Червоноармійська місцева прокуратура встановила порушення в діях трьох працівників підприємства, які під час ремонту стикових з'єднань стрічок конвеєрів залишили практиканта без нагляду в небезпечній зоні дії рухомих частин конвеєра.

"Грубе нехтування положеннями закону України "Про охорону праці", Гірничого закону України та Інструкції з навчання працівників шахт із боку зазначених осіб призвело до смертельного травмування юнака", - йдеться в повідомленні.

Отже, 41-річному гірнику, який був інструктором із проходження виробничої практики у загиблого юнака, і двом підземним електрослюсарям 23-х і 46-ти років повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Наразі стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

У прокуратурі нагадали, що 14 червня 2016 року в одній із дільниць ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" від травм, отриманих від рухомих частин конвеєра, загинув 19-річний учень підземного гірника.

ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" - найбільший виробник коксівного вугілля в Україні.

Згідно з даними в системі розкриття інформації НКЦБФР, з другого кварталу 2017 року 57,29% акцій "Шахтоуправління "Покровське" переведено з ПрАТ "Донецьксталь" - метзавод" на ТОВ "Індастріал коал холдинг" (ICH, Київ). При цьому 24,99% ICH на сьогодні належить Metinvest BV (Нідерланди). Решта 75,01% акцій ICH розподілено між кіпрськими Altana Limited (24,99%), Misandyco Holdings LTD (24,99%), Mastino Тrading LTD (0,04%) і віргінською Treimur Investments Limited (24,99%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА