13:54 27.08.2018

Три чверті українців вважають найактуальнішою проблемою для країни військовий конфлікт на Донбасі

2 хв читати
Три чверті українців вважають найактуальнішою проблемою для країни військовий конфлікт на Донбасі

Найактуальнішою проблемою для України є військовий конфлікт на сході країни, вважають 77% опитаних українців під час соціологічного дослідження, яке провела компанія Seetarget.

Згідно з презентованими у понеділок у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" результатами соцдослідження, яке було проведено з 26 липня до 17 серпня 2018 року, при цьому половина опитаних такою проблемою вважають корупцію та хабарництво, третина респондентів зазначили безробіття, 19% - низькі зарплати та пенсії, а 16% - недостатній рівень соцзахисту.

Серед найважливіших особистих проблем респонденти назвали низький рівень зарплат і пенсій (52% опитаних), підвищення тарифів (49%), підвищення цін та інфляцію (45%). При цьому військовий конфлікт на сході країни особисто хвилює чверть респондентів, а проблема безробіття - 23% опитаних.

Основними загрозами для українців, на думку опитаних, є економічний крах (60%), зубожіння населення (55%), активізація бойових дій на Донбасі (49%), масовий виїзд українців за кордон (47,5%) і загроза повномасштабної війни з Росією (43%).

При цьому думки опитаних щодо того, чи може Україна самостійно вирішувати свої проблеми, розділилися: 45,4% респондентів відповіли, що може, а 42,3% - що Україна потребує для цього міжнародної підтримки.

Також майже 80% опитаних висловилися проти продажу земель сільгосппризначення.

Крім цього, респонденти вважають, що в Україні є соціальна напруженість між бідними та багатими (71%) та між керівниками та найнятими працівниками (57%). При цьому напруги між представниками різних поколінь, етнічними групами, жителями різних регіонів і міським і сільським населенням переважно респонденти не бачать.

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня до 17 серпня 2018 року в 24 областях України та Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2,627 тис. респондентів із 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Для підвищення репрезентативності дослідження за типом населеного пункту за допомогою технології "boost" (посилення) було збільшено частину респондентів із сіл. Похибка вибірки не перевищує 1,92%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА