07:10 27.08.2018

У Десантно-штурмових військах ЗСУ сформовано новий підрозділ

2 хв читати
У Десантно-штурмових військах ЗСУ сформовано новий підрозділ

Для виконання певних завдань в одній з окремих військових частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України сформована комендатура десантного забезпечення, до складу якої входить відділення десантного забезпечення.

"Завдання цього колективу полягають в "інфільтрації" передових груп повітряним шляхом у конкретний район місцевості, проведення метеорозвідки, розвідки майданчиків приземлення, прийому основних сил десанту тощо. Особовий склад з відповідним спорядженням буде виконувати стрибки з парашутом типу "крило" зі значних висот , в різних метеоумовах, ніч-день, з літаків або вертольотів", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони України.

Також на базі цього підрозділу в перспективі буде сформована парашутна команда десантно-штурмових військ. І ці спортсмени-парашутисти візьмуть участь в престижних змаганнях, різних заходах, показових виступах тощо.

Крім того, безпосередніми завданнями можуть бути пошуково-рятувальні операції.

Як зазначає заступник командувача Десантно-штурмової військ - начальник повітряно-десантного управління полковник Юрій Галушкин - підготовка фахівців на ці посади відбуватиметься в Україні, за програмою курсу AFF (Accelerated Free Fall), розроблена Кеннетом Колеманом для проведення інтенсивного і індивідуального навчання людей , які займаються парашутним спортом. Дана програма є найбільш безпечною, і тому широко відома в світі.

Начальником відділення призначений досвідчений спортсмен-парашутист молодший лейтенант Андрій Бондарчук. На його рахунку більше тисячі стрибків з парашутом.

"Я добре пам'ятаю свій перший стрибок, тоді мені було всього 16 років. Любов до стрибків з парашутом мені надав мій батько, який свого часу проходив службу в лавах аеромобільної бригади", - розповів А.Бондарчук.

"У цивільному житті, парашутний спорт - дороге задоволення, необхідне спеціальне спорядження, постійні тренування тощо. Ми ж запрошуємо до нас людей, які обожнюють парашутний спорт, планують пов'язати своє життя з небом, сміливі та цілеспрямовані люди", - зазначив офіцер .

Підготовку особового складу відділення десантного забезпечення здійснюватимуть кращі інструктори, відомі не тільки в Україні, а й за її межами. Також у перспективі навчання за кордоном.

"Після закінчення навчання Accelerated Free Fall парашутист зможе виконувати повороти в повітрі, передні і задні сальто, демонструвати вміння пересуватися у вільному падінні в потрібному напрямку. Безпосередньо вивчатимуться заходи безпеки і дії в особливих випадках, уміння орієнтуватися в повітрі поряд з іншими парашутистами, здійснювати приземлення в заданий квадрат з точністю до метра", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА