08:28 24.08.2018

Турчинов привітав українців з Днем Незалежності

2 хв читати
Турчинов привітав українців з Днем Незалежності

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав українців з Днем Незалежності України.

У своєму привітанні О.Турчинов підкреслив спадкоємність української державності протягом століть з моменту проголошення незалежності Української Народної Республіки в 1918 році.

"Цього року виповнилося 100 років з дня проголошення незалежності України. В умовах російської більшовицької агресії молода держава - Українська Народна Республіка - добилася визнання у світі, утвердила державні символи та кордони. Тоді незалежність не вдалося зберегти. Політичний розбрат всередині країни та агресія більшовицької Росії призвели до того, що українцям не вдалося зберегти цілісність держави, і територію України на майже 70 років було окуповано радянською імперією", - йдеться в привітанні на сайті РНБО в п'ятницю вранці.

О.Турчинов зазначив, що "двадцять сім років тому Україна без бою і крові оновила свій державний суверенітет, а сьогодні ми змушені відстоювати незалежність уже зі зброєю в руках. Українці як нація загартувалися, захищаючи власну країну і виборюючи перемогу".

"Слово "незалежність" сьогодні для нас наповнюється глибоким змістом прагнення до свободи і самоідентичності", - підкреслив він.

Секретар РНБО висловив впевненість у спільній можливості змінити Україну на краще.

"Зміни в країні завжди починаються з кожного з нас. Зміни свою оселю, зміни свій двір, район і - країну! Разом ми здатні захистити та побудувати потужну європейську Державу, в якій хочеться жити! Зі святом! Нехай Господь береже та благословляє Україну і кожного з вас!", - сказано в привітанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА