20:14 23.08.2018

Поліція затримала зловмисників, які організували наїзд вантажівки на автомобіль активістів в Одесі

2 хв читати
Поліція затримала зловмисників, які організували наїзд вантажівки на автомобіль активістів в Одесі

В Одесі затримали зловмисників, які організували зіткнення вантажівки з легковим автомобілем, в якому перебували активісти Григорій Козьма та Михайло Кузаконь, повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв.

"Дякую кримінальній поліції за серію розкритих злочинів. Сьогодні в Одесі затримали зловмисників, які намагалися скоїти вбивство активістів. 2 серпня цього року зловмисники організували наїзд вантажівки на авто, в якому перебували Григорій Козьма та Михайло Кузаконь", - написав С.Князєв на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

У свою чергу відділ комунікації поліції Одеської області інформує про те, що, за словами начальника Головного управління Нацполіції в області Дмитра Головіна, проведено близько 30 обшуків на території цього регіону та інших областей. "Можемо сказати, що фігурантів справи обґрунтовано підозрюють у скоєнні інших тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених на території Одеси", - наголосив Д.Головін.

За словами прокурора Одеської області Олега Жученка, троє підозрюваних затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходи у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Як повідомлялося, 2 серпня близько 10:40 в селищі Червоний хутір в Одесі вантажівка на великій швидкості врізалася в машину Toyota, яка стояла на узбіччі. У легковому автомобілі перебували активіст Григорій Козьма та голова Одеської міської організації Народного руху України Михайло Кузаконь. Унаслідок зіткнення ніхто не постраждав. Водій вантажівки зник із місця події.

М.Кузаконь на місці події повідомив журналістам, що раніше йому надходили погрози, і він звертався через це до поліції. Правоохоронці, за його словами, розпочали кримінальне провадження, однак ніякого руху за ним не було. При цьому М.Кузаконь пов'язує подію зі своєю громадсько-політичною діяльністю та передбачає, що за нападом стоять "представники місцевої влади".

У свою чергу Г.Козьма розповів, що після того як вантажівка врізалася в його автомобіль, він вискочив із машини та відкрив стрілянину по нападникам із травматичної зброї, через що вони ретирувалися.

Того самого дня поліція за цим фактом розпочала кримінальне провадження за ст. 15, ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА