19:05 22.08.2018

У Києві поліцейські затримали підпільного зброяра

2 хв читати
У Києві поліцейські затримали підпільного зброяра

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки, Головного слідчого управління та Управління державної охорони отримали оперативну інформацію щодо особи, яка здійснює збут зброї, ймовірно вкраденої зі складів Київського інституту Сухопутних військ ЗС України.

"Під час перевірки правоохоронці встановили, що до кримінального бізнесу причетний 42-річний уродженець Киргизстану, житель Києва. Чоловік у минулому закінчив Інститут Сухопутних військ України за фахом інженера-конструктора, де потім деякий час працював. На сьогодні він відомий як приватний підприємець у сфері технічного обслуговування та ремонту автомобілів. Але за сумісництвом киянин заробляв гроші саме за здобутим фахом", - повідомляє в середу Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

На території гаражного кооперативу в Солом’янському районі столиці чоловік обладнав майстерню з ремонту та переробки різного роду зброї, зокрема автоматичної вогнепальної. За попередньою інформацією, більшість комплектуючих і вже зібраних зразків колишній співробітник військового інституту вкрав саме з його складів. Ще частину деталей він замовляв через налагоджений канал.

"Зважаючи на суспільну небезпеку "підпільної" діяльності горе-підприємця та поодинокі випадки скоєння злочинів, де була використана саме перероблена зброя, правоохоронці прийняли рішення про невідкладні заходи", - розповіли в поліції.

Отримавши рішення суду, правоохоронці спільно зі співробітниками вибухотехнічної служби здійснили санкціонований обшук у вищезгаданому гаражному приміщенні. На місці події було вилучено арсенал: 3 автомати Калашникова, пістолет системи Стєчкіна, пістолет Макарова, пістолет "Компакт-диск", револьвер Магнум, 3 пістолети Блоу Магнум, пістолет без ударноспускового механізму Магнум, 2 гранати РГД-5 і запали до них, 19 магазинів до автомата Калашникова, 6 магазинів до пістолетів, комплектуючі частини до автоматів і пістолетів, близько 400 набоїв різного калібру, 3 ракетниці, 2 арбалети і 23 стріли та порох.

"Самого кримінального зброяра затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Фігурантові інкримінують вчинення злочинів, передбачених ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Крім того, встановлюють особи спільників затриманого та його клієнтів", - поінформували в поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА