15:40 22.08.2018

СБУ незабаром оприлюднить додаткові дані про членів "ПВК Вагнера"

2 хв читати
СБУ незабаром оприлюднить додаткові дані про членів "ПВК Вагнера"

Служба безпеки України найближчим часом оприлюднить додаткові персональні дані про членів так званої Приватної військової компанії Вагнера, які загинули в ніч на 8 лютого 2018 року в Сирії, заявив глава СБУ Василь Грицак.

"Найближчими днями ми оприлюднимо дані, крім 41, ще прізвища 20 членів "ПВК Вагнера", які загинули в цей час (під час операції в Сирії - ІФ)", - сказав В.Грицак журналістам у середу в Києві.

Він зазначив, що, за даними СБУ, загалом у ніч на 8 лютого 2018 року в Сирії загинули понад 200 осіб.

При цьому В.Грицак наголосив, що СБУ і надалі продовжуватиме роботу з оприлюднення такої інформації, оскільки "це ті люди, більшість з яких брали участь у збройному конфлікті на території України на боці російських терористичних збройних формувань, і на їх руках кров українських бійців".

Наприкінці липня в СБУ заявили, що встановили й ідентифікували понад 200 найманців "ПВК Вагнера", з яких не менше ніж 80 загинули та понад 100 були поранені під час так званого пригожинського наступу 7 лютого 2018 року в районі селища Хішам у Сирії.

"СБУ встановила й ідентифікувала особистості 206 найманців "ПВК Вагнера", які безпосередньо брали участь у так званому пригожинсьому наступі. Наявні документи свідчать про те, що не менше ніж 80 найманців загинули, понад 100 дістали поранень різного ступеня тяжкості", - розповів керівник апарату глави СБУ Ігор Гуськов на брифінгу і представив персональні дані на 40 загиблих і 30 поранених найманців.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА