19:42 21.08.2018

Суд заарештував ще двох підозрюваних у причетності до нападу на херсонську чиновницю Гандзюк

3 хв читати
Суд заарештував ще двох підозрюваних у причетності до нападу на херсонську чиновницю Гандзюк

Суд у Херсоні у вівторок обрав запобіжний захід у вигляді арешту двом підозрюваним у причетності до замаху на вбивство радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"21 серпня в Херсоні суд обрав запобіжний захід двом чоловікам, яких підозрює слідство у причетності до скоєння замаху на вбивство чиновниці Херсонської міської ради. Суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави", - повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

Загалом у підозрі в нападі на К.Гандзюк затримано п'ятьох осіб. 20 серпня було заарештовано Віктора Горбунова - одного з підозрюваних у замаху.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаної кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк в її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.

3 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк, а 6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 р .р., уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка" і за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного із злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб". Херсонський міський суд 6 серпня обрав М.Новікову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

7 серпня голова Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі. 8 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу, встановлено і допитано чоловіка, який реалізував кислоту, є якісне фото зображення людини, яка придбала розчин - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв".

Двоє журналістів, які проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований згодом Н.Новіков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк - перебував на морі з друзями та знайомими.

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ; про наміри передати розслідування генпрокурор Юрій Луценко повідомив ще 3 серпня. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., вчиненого на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

17 серпня директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що співробітники поліції і СБУ затримали двох чоловіків, підозрюваних в організації та співучасті в замаху на К.Гандзюк. За його словами, серед затриманих - "громадян Г., який раніше був оголошений у розшук Нацполіцією, як зафіксована на відео з камер спостереження особа, що купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту)".

19 серпня в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян, підозрюваних в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, і таким чином загалом у цій справі затримано п'ятьох осіб, повідомив глава Нацполіції України С.Князєв.

"Зараз стосовно п'ятьох чоловіків проводиться кримінальне розслідування. Матеріали про обрання запобіжного заходу щодо затриманих будуть направлені до суду", - сказав він, додавши, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА