10:40 21.08.2018

Злочинець, який застрелив патрульного біля будівлі Харківської міськради, перед цим убив свою дружину

2 хв читати
Злочинець, який застрелив патрульного біля будівлі Харківської міськради, перед цим убив свою дружину

Чоловік, який застрелив у ніч на 20 серпня патрульного поліцейського біля будівлі Харківської міської ради, перед цим, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вбив свою дружину, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Олександр Поярков, 1971 року народження. Ми розуміємо, що під впливом алкогольних напоїв, стресу він застрелив дружину. На місці знайдено гільзи, що збігаються з тими, які було знайдено біля міськради", - розповів О.Бех на брифінгу в Харкові у вівторок.

За його словами, близько 20:30 понеділка, 20 серпня, до поліції надійшла інформація, що в будинку в провулку Токарівському, 6 знайдено тіло жінки з вогнепальними пораненнями (ліве око, щелепа, передпліччя).

О.Бех зазначив, що потерпіла - Наталія Пояркова, 1976 року народження, є дружиною О.Пояркова.

"З’ясовано, що смерть настала 19 серпня. На місці було вилучено автомат із коліматорним прицілом "Скорпіон" із патронами, чотири пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, банку з металевою стружкою, порох та інші предмети", - повідомив начальник обласної поліції.

Він зазначив, що практично вся зброя, крім гвинтівки з прицілом, - перероблена, а вдома в О.Пояркова стояв професійний верстат для переробки зброї.

За інформацією поліції, злочинець, застрелений правоохоронцями біля міськради, був військовослужбовцем, раніше не судимий. Наразі правоохоронці перевіряють інформацію, чи ніс він службу в "гарячих точках" і чи був він снайпером.

"Знайдено військовий квиток, ніс службу ще за радянської влади. Де саме – з’ясовуємо", - уточнив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області.

О.Бех розповів, що, за словами сусідів, сім'я О.Пояркова, була нормальна, подружжя не сварилося, "про Олександра кажуть, що був замкнутим".

За словами О.Беха, О.Поярков з 90-х років працював слюсарем-рихтувальником у низці комерційних підприємств, потім звільнився через невиплату зарплати, почав зловживати алкоголем, у нього виникла депресія.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради й поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як украй важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили зловмисника. Внаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА