12:05 20.08.2018

Рух вулицею Антоновича в Києві повністю відновлено

2 хв читати
Рух вулицею Антоновича в Києві повністю відновлено

 

Рух вулицею Антоновича в центрі Києва повністю відновлено, винним у провалах дорожнього покриття після зливи в суботу буде пред'явлено фінансові претензії, заявляє заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

"Сьогодні повністю відновлено рух вулицею Антоновича", - повідомив П.Пантелеєв на прес-конференції в понеділок.

За його словами, комісія фахівців з'ясує причини, чому сталися пошкодження після сильного дощу. "З'ясовуються причини. Там, на цій же вулиці, відбувалося прокладення теплових мереж. Там було вирито котлован, потрапляння води в котлован призвело до пошкодження (дорожнього полотна - ІФ)... Працюватиме комісія, визначатиметься з винними, і, безумовно, винним буде пред'явлено претензії щодо компенсації (збитків - ІФ)", - сказав П. Пантелеєв.

За його словами, рятувальники і комунальні служби оперативно підключилися до ліквідації наслідків стихії після "трьох залпових злив" минулого тижня. "Непогано спрацювали... 50 одиниць техніки, 100 рятувальників залучають у разі несприятливої ситуації... також комунальні служби - 1 тис. осіб і 300 одиниць техніки", - розповів заступник голови КМДА.

Він наголосив, що, попри оперативну ліквідацію наслідків негоди, необхідно надалі працювати на запобігання таким ситуаціям. П.Пантелеєв нагадав, що, згідно з прогнозами синоптиків, "залпові зливи" в Україні, зокрема в Києві, стануть постійними.

Як повідомлялося, внаслідок негоди в ніч на неділю сталося руйнування ділянки проїжджої частини на вул. Антоновича між вулицями Жилянською та Фізкультури, рух на цій ділянці було повністю перекрито, транспорт пустили в об'їзд. Прямо на проїжджій частині утворилося кілька провалів діаметром понад метр великої глибини. У кількох місцях було зруйновано асфальтове покриття.

За словами керівника "Київавтодору" Олександра Густєлєва, ця ділянка виявилася найбільш проблемною в столиці за результатами нічної негоди. "На Антоновича на замовлення "Київтеплоенерго" тривають роботи з прокладення теплової мережі. За попередніми висновками, з огляду на проведення робіт із порушенням технології під час інтенсивних опадів уночі з 18 на 19 серпня відбулися значні викиди ґрунтових мас на проїжджу частину. А це призвело до закупорювання дощоприймальних колодязів і значно збільшило поверхневий стік на дорозі. Значні маси дощової води через відкриті котловани пішли на проїжджу частину. Наслідком цього стало руйнування конструктивних шарів дорожнього покриття на ділянці від вул. Фізкультури до Жилянської", - пояснив він.

Вулиця Антоновича на цій ділянці нині є 6-смуговою автодорогою, рух якою організовано лише в одному напрямку - від центру, при цьому дві-три смуги зазвичай зайняті припаркованими автомобілями. У протилежному напрямку рух здійснюється паралельною вулицею – Великою Васильківською.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА