12:11 17.08.2018

Невідомі відкрили стрілянину біля патруля СММ ОБСЄ в районі підконтрольного "ДНР" н. п. Гольмівський

2 хв читати
Невідомі відкрили стрілянину біля патруля СММ ОБСЄ в районі підконтрольного "ДНР" н. п. Гольмівський

Уранці 16 серпня патруль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в складі п'яти співробітників Місії на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці н. п. Гольмівський (непідконтрольний уряду, 49 км на північний схід від Донецька), де зазнав обстрілу з боку невідомих.

"Це був один із двох патрулів СММ, котрі патрулювали з обох боків лінії зіткнення з метою сприяння встановленню режиму припинення вогню та здійснення моніторингу його дотримання задля уможливлення проведення ремонтних робіт робітниками КП «Компанія «Вода Донбасу» на лінії електропередачі, а також робіт із технічного обслуговування камери СММ, установленої на контрольному пункті в’їзду-виїзду в н. п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька) ", - повідомляється на сайті СММ ОБСЄ.

Троє членів патруля Місії перебували зовні, а двоє залишалися в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом член збройних формувань і робочий КП "Компанія "Вода Донбасу" розмовляли зі спостерігачами, тоді як двоє інших озброєних членів збройних формувань (також з автоматами) і двоє робітників КП "Компанія "Вода Донбасу" сиділи в припаркованому неподалік фургоні.

"О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували ззовні автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а затим ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів на південно-південний схід, після чого пролунали близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100–150 метрів на північ і північний захід. За оцінкою, у випадку двох із цих 10 пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля Місії, котрі перебували ззовні автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Члени патруля СММ негайно сіли до автомобілів та покинули цей район, після чого благополучно повернулися на передову патрульну базу в н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька). Озброєний чоловік і робочий КП "Компанія "Вода Донбасу" сіли до фургону, на якому вони виїхали з цього району.

"Про цей інцидент СММ поінформувала групу української сторони в Спільному центрі з контролю та координації та збройні формування, а також звернулася з проханням розібратися з ним", - додали в Місії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА