10:57 17.08.2018

Організатор виборів президента РФ у Криму Одновол вийшла із СІЗО

2 хв читати

Засуджена до умовного терміну громадянка України - активістка російської громадської організації "Волонтери перемоги" Олена Одновол, яка незаконно брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні поточного року, покинула Херсонське СІЗО.

"Вона вийшла із СІЗО ще вчора", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Автономної республіки Крим у п'ятницю вранці.

Як повідомлялося, 23 квітня 2018 року стало відомо про затримання на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянки України, яка була довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна. Вона незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя збір підписів на підтримку висування В.Путіна як кандидата на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

Деснянський районний суд Києва 16 серпня виніс обвинувальний вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором з обвинуваченої, яка була засновницею та керівницею кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху "Волонтери перемоги" й учасницею збору підписів на підтримку Путіна В.В. як кандидата на пост президента РФ у 2018 році.

Згідно з вироком, обвинувачену визнано винною в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Їй призначено покарання у вигляді 3 років і 3 місяців позбавлення волі і на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном тривалістю 3 роки.

"Умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання", - додали в прокуратурі АРК.

Увечері 16 серпня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, посилаючись на телефонну розмову з українською колегою Людмилою Денісовою, повідомила, що суд в Україні засудив до умовного терміну О.Одновол, і вона покине СІЗО в п'ятницю.

Де О.Одновол відбуватиме умовний термін покарання, наразі невідомо, додала вона. "Завтра до неї в Херсон, де її поки що тримають у СІЗО, приїде мама. За словами Денісової, Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів. Однак суть цих злочинів мені не довели до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, щойно вона його отримає з суду", - повідомила Т.Москалькова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА