09:55 17.08.2018

Суд засудив організатора виборів президента РФ у Криму Одновол до умовного терміну

3 хв читати
Суд засудив організатора виборів президента РФ у Криму Одновол до умовного терміну

 Суд в Україні засудив до умовного терміну затриману громадянку України - активістку громадської організації "Волонтеры победы" Олену Одновол, яка незаконно брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні поточного року, вона покине СІЗО в п'ятницю, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

"Щойно переговорила по телефону з Людмилою Денісовою (український омбудсмен - ІФ). Вона повідомила, що сьогодні (в четвер - ІФ) стосовно Олени Одновол ухвалено судове рішення про засудження її на три роки умовно. Завтра її буде звільнено із СІЗО", - повідомила Т.Москалькова, слова якої наводять у прес-службі російського уповноваженого.

Де О.Одновол відбуватиме умовний термін покарання наразі невідомо, додала вона.

"Завтра ж до неї в Херсон, де її тримають у СІЗО, приїде мама. Зі слів Денісової, Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів. Проте суть цих злочинів мені не було доведено до відома. Денісова обіцяла прислати вирок, щойно вона його отримає з суду", - повідомила Т.Москалькова.

У п'ятницю вранці в прес-службі прокуратури Автономної Республіки Крим повідомили, що Деснянський районний суд Києва 16 серпня ухвалив обвинувальний вирок, "яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором з обвинуваченою, яка була засновницею та керівницею кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху "Волонтеры победы" та учасницею збору підписів на підтримку Путіна В.В. як кандидата на пост президента РФ у 2018 році".

Згідно з вироком, обвинувачену визнано винною в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Їй призначено покарання у вигляді трьох років і трьох місяців позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України її звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном тривалістю три роки.

"Умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченою своєї винуватості у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання", - додали в прокуратурі АРК. Як повідомлялося, 23 квітня 2018 року стало відомо про затримання на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянки України, яка була довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна, незаконно організувала та здійснювала на тимчасово окупованій території АР Крим і Севастополя збір підписів на підтримку висунення В.Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

За інформацією СБУ, жінка брала участь у діяльності молодіжної неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры победы" на анексованому півострові, а також здійснювала діяльність, спрямовану на зміцнення окупаційного режиму, зокрема організувала пункти збору підписів на підтримку виборів президента РФ, незаконно проведених на півострові 18 березня. Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує в'їхати на материкову частину України в особистих справах, після чого затримали її.

24 квітня слідчі Служби безпеки України оголосили їй про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Херсонський міський суд обрав О.Одновол запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і 19 червня продовжив його на 60 діб. Таким чином вона залишиться в СІЗО до 17 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА