09:02 17.08.2018

Суд засудив організатора виборів президента РФ в Криму Одновол до умовного терміну

2 хв читати
Суд засудив організатора виборів президента РФ в Криму Одновол до умовного терміну

Суд в Україні засудив до умовного терміну затриману громадянку України - активістку громадської організації "Волонтери перемоги" Олену Одновол, яка незаконно брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні поточного року, вона покине СІЗО в п'ятницю, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

"Щойно розмовляла телефоном з Людмилою Денісовою. Вона повідомила, що сьогодні (у четвер - ІФ) щодо Олени Одновол винесено судове рішення про засудження її на 3 роки умовно. Завтра вона буде звільнена з СІЗО", - повідомила Т.Москалькова, слова якої наводять в прес-службі російського уповноваженого.

Де О.Одновол відбуватиме умовний термін покарання, наразі невідомо, додала вона.

"Завтра ж до неї в Херсон, де вона поки утримується в СІЗО, приїде мама. За словами Денісової, Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів. Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, як тільки він буде отриманий нею з суду", - повідомила Т.Москалькова.

Як повідомлялося, 23 квітня 2018 року стало відомо про затримання на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянки України, яка була довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна, незаконно організувала і проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя збір підписів на підтримку висування В.Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

За інформацією СБУ, жінка брала участь в діяльності молодіжної неурядової всеросійської громадської організації "Волонтери перемоги" на окупованому півострові, а також здійснювала діяльність, спрямовану на зміцнення окупаційного режиму, зокрема організувала пункти збору підписів на підтримку виборів президента РФ, незаконно проведених на півострові 18 березня . Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує в'їхати на материкову частину України у приватних справах, після чого затримали її.

24 квітня слідчі Служби безпеки України оголошували їй про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Херсонський міський суд обрав О.Одновол запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і 19 червня продовжив його на 60 діб. Таким чином вона залишиться в СІЗО до 17 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

30 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Сі Цзіньпін відвідає Францію, Сербію та Угорщину наступного тижня

Експерти ООН підтвердили, що росіяни в січні обстрілювали Харків ракетами з Північної Кореї

Окупанти за минулий день обстріляли 7 прикордонних громад Сумської області, зруйновано школу

Багато країн визнають, що агресія РФ спрямована не тільки проти України, а й проти світового порядку - Блінкен

Шмигаль обговорив із прем'єр-міністром Ірландії інтеграцію України в НАТО та ЄС

Держборг України в I кв.-2024 у доларовому вираженні зріс на 3,9%

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА