20:34 16.08.2018

НАБУ оскаржило у Верховному Суді догану Холодницькому

2 хв читати
НАБУ оскаржило у Верховному Суді догану Холодницькому

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оскаржило у Верховному Суді догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на слова директора Бюро Артема Ситника.

"Позов подали до Верховного Суду. За словами Ситника, дату розгляду позову ще не визначено", - йдеться в оприлюдненій у четвер увечері замітці.

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала оголосити догану і не звільняти керівника САП Н.Холодницького з обійманої посади за вчинену дисциплінарну провину.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише наказ про покарання Н.Холодницького згідно з рішенням КДКП одразу ж після його отримання.

А.Ситник констатував, що рішення КДКП не звільняти керівника САП буде складно оскаржити, але НАБУ "не обмежиться цим і рухатиметься далі".

10 серпня директор Бюро заявив, що не отримав дозволу на оскарження рішення КДКП стосовно керівника САП, але позов до суду буде підготовлено і подано. "Що стосується можливості оскарження... Я писав листа в день ухвалення рішення на КДКП із проханням надати дозвіл (на оскарження - ІФ), отримав роз'яснення, що в самому рішенні не вказано про те, що цей дозвіл є, тому дозволу на оскарження не отримав", - розповів А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він зазначив: "Тому до Вищої ради правосуддя я звертатися точно не буду, тому що вважаю це абсолютно безперспективним".

Що стосується звернення до Адміністративного суду, то, як пояснив директор НАБУ, в законі дійсно є норма, що оскаржує прокурор. "Але не може закон відмовити в доступі до правосуддя. Тому у будь-якому разі ми будемо оскаржувати, позов уже майже готовий, найближчим часом буде підписаний. Чи відкриють за ним провадження - не впевнений, чи буде позитивне рішення - після рішення КДКП також не впевнений. Але залишати це все без реакції, навіть КДКП визнає і підтверджує факти... не будемо", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА