20:26 16.08.2018

Керівник Держпраці Донецької області вимагав мільйон гривень хабара

1 хв читати
Керівник Держпраці Донецької області вимагав мільйон гривень хабара

Керівника головного управління Держпраці в Донецькій області, який вимагав мільйон гривень хабара за зменшення суми нарахованого штрафу і припинення перевірок одного з суб'єктів господарювання, затримали правоохоронці відразу після отримання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 500 тис. грн.

"Поліцейські встановили, що з середини липня 2018 року начальник Головного управління Держпраці в Донецькій області, зловживаючи своїм службовим становищем, усвідомлюючи протиправність своїх дій та їх правові наслідки, керуючись корисливим мотивом і метою незаконного особистого збагачення, вимагав у директора підприємства неправомірну вигоду в розмірі одного мільйона гривень", - повідомляється в четвер увечері на сайті ГУ Нацполіції України в Донецькій області.

Затриманий вимагав хабар за вирішення питання щодо зменшення суми нарахованого підлеглими йому працівниками за результатами перевірки штрафу і непроведення в подальшому перевірок зазначеного підприємства.

Наразі зловмисник затриманий. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА