12:39 16.08.2018

ДСНС подала до суду 891 позов після перевірок техногенної та пожежної безпеки ТРЦ, дитсадків і лікарень

3 хв читати

Державна служба України з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) за результатами проведених перевірок об'єктів по всій Україні на предмет дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки подала до суду 891 позов для припинення експлуатації об'єктів, з яких 272 торгово-розважальних центри, 63 лікарні зі стаціонарним лікуванням і 556 дитячих садків і шкіл.

"Здійснено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки в 33 тис. 392 закладах, з них: у 26 тис. 739 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах; 1 тис. 829 закладів охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням; 4 тис. 824 торгових підприємства (торгові центри, багатофункціональні будинки та комплекси), культурно-видовищних і розважальних закладів", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

Зазначається, що за порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 32 тис. 683 керівника закладів і відповідальних посадових осіб. "Також за результатами перевірок подано до адміністративного суду 891 позовну заяву на призупинення експлуатації об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за результатами перевірок ТРЦ виявлено 82 тис. 376 порушень: на 1 тис. 966 об’єктах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, на 663 об’єктах відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання, а на 572 об’єктах – внутрішнє протипожежне водопостачання; 572 будівлі потребують заміни або ремонту систем електропостачання, у 515 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 1 тис. 307 будівель потребують обладнання первинними засобами пожежогасіння. У зв'язку з цим до адмінвідповідальності притягнуто 4 тис. 666 керівників об'єктів та відповідальних посадових осіб і направлено 272 позовні заяви до адміністративного суду.

За результатами перевірок дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів виявлено 309 тис. 26 порушень: у 16 тис. 655 закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, в 4 тис. 952 закладах - зовнішнє протипожежне водопостачання, а в 1 тис. 697 закладах - внутрішнє протипожежне водопостачання; 2 тис. 305 будівель вимагають заміни або ремонту систем електропостачання, в 1 тис. 420 будинках необхідно перепланувати шляхи евакуації, 6 тис. 511 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння. До адмінвідповідальності притягнуто 26 тис. 163 керівника закладів і відповідальних посадових осіб і направлено 556 позовних заяв до адмінсуду.

За результатами перевірок закладів охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням виявлено 32 тис. 221 порушення: в 1 тис. 171 закладі виявлено відсутність або несправність автоматичних систем протипожежного захисту, в 280 - зовнішнє протипожежне водопостачання, а в 354 - внутрішнє протипожежне водопостачання; 264 будівлі вимагають заміни або ремонту системи електропостачання, в 189 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 503 будівлі не обладнані первинними засобами пожежогасіння. У зв'язку з цим до адмінвідповідальності притягнуто 1 тис. 854 керівника установ і відповідальних посадових особи та направлено 63 позовні заяви до адміністративного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США запроваджують санкції, спрямовані проти влади Нікарагуа – Мінфін США

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА