18:55 14.08.2018

Українця Штиблікова, що перебуває в російській колонії, перевели до одиночної камери

2 хв читати

Громадянина України Дмитра Штиблікова, утримуваного в російській колонії в Омську, якого ФСБ Росії називала співробітником українських спецслужб, переведено до одиночної камери, повідомляє "Радіо Крим.Реалії" з посиланням на брата ув'язненого українця Олексія Штиблікова.

"Поки що здоров'я більш-менш. А нині його тримають в окремому блоці, не в загальній камері. Це якесь спецутримання, його на півроку туди закрили. Не дають ні працювати, ні спілкуватися ні з ким. В окремій камері. Він не знає, з чим це пов'язано, ніхто не пояснює. Я так розумію, це у них загальноприйнята практика для новоприбулих", - зазначив О.Штибліков.

Як повідомлялося, ФСБ Росії 9 листопада 2016 року повідомила про затримання "трьох учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України", які нібито планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення Криму: Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова та Володимира Дудка.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

У листопаді 2017 року Севастопольський міськсуд в окупованому Криму засудив Д.Штиблікова до п'яти років ув'язнення та штрафу в 200 тис. руб. А.Штиблікова визнали винним за ч. 1 і 3 ст. 222, ч. 3 ст. 222.1, ч. 1 ст.30, ч. 2 параграфа "а" ст. 281 Кримінального кодексу Росії (незаконне зберігання зброї та приготування до диверсії, вчинене організованою групою).

Його етапували до колонії № 6 російського міста Омська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА